(ciència): revista catalana de ciència i tecnologia fou el portaveu dels avenços científics i tecnològics catalans i internacionals, que potenciava el coneixement i el debat en la societat del moment, en un context de normalització i reivindicació de la llengua catalana en el pla científic i cultural.
La revista va ser dirigida per Joan Senent-Josa (1980-1986) i F. Solé i Planas (1986-1991) i hi trobem articles signats per científics de renom català i internacional (Albert Einstein, Joan Oró, Ramon Margalef, entre altres), amb corresponsals a l’estranger i amb la col·laboració d’artistes com Antoni Tàpies, Pau Riba o Jaume Perich.
Amb la finalitat d’afavorir la divulgació i la intercomunicació científica en llengua catalana, en els setanta-tres números es troben diferents seccions: articles dedicats a temes com les energies renovables, l’ecologia, les noves tecnologies, les energies nuclears, les malalties de transmissió sexual, la sismicitat a Catalunya, etc., així com entrevistes a científics del panorama internacional i nacional, passatemps científics, agenda i crònica, ficció o humor. A més a més, des del consell de redacció es va impulsar una col·lecció de llibres, Biblioteca Clàssics de la Ciència, on van aparèixer una desena de publicacions.