Dret a les relacions personals: el supòsit en el qual s’impedeix la relació amb el progenitor d’edat avançada amb discapacitat

Autors/ores

  • Esther Torrelles Torrea

DOI:

https://doi.org/10.2436/20.3004.02.167

Paraules clau:

relacions familiars, règim de visites, estància i comunicació, discapacitat, mesures de suport, assistent, guardador de fet, curador, desheretament.

Resum

En els darrers anys comencen a ser habituals els casos en què són els fills els que sol·liciten un règim de relacions personals o de visites amb els seus progenitors d’edat avançada amb discapacitat, a causa de l’existència de crisis o conflictes familiars que es generen entre els descendents del progenitor amb discapacitat. Acostuma a ser comú que un dels fills sigui el tutor, curador, assistent o guardador de fet del seu pare o la seva mare amb discapacitat (això últim, el més habitual), i existeixi una mala relació d’aquell amb els seus germans, és a dir, amb la resta de fills de la persona que té la discapacitat. És en aquests casos en què observem que s’està sol·licitant al jutge un règim de visites o de relacions personals per part dels descendents que es veuen privats de la possibilitat d’estar o de comunicar-se amb els seus progenitors. Aquest supòsit de fet no està regulat ni en el Codi civil espanyol ni en el Codi civil de Catalunya i en aquest treball es pretén trobar-hi una possible solució fent un estudi de les relacions familiars quan les parts implicades són les assenyalades anteriorment.

Descàrregues

Publicat

2024-03-14

Número

Secció

Estudis