1. INFORMACIÓ GENERAL
1.1. Objectius i característiques de la revista
La Revista Catalana d’Administració Pública (en endavant, RCAP) és una revista nascuda el 2024 i editada per la Societat Catalana d’Estudis Jurídics, entitat filial de l’Institut d’Estudis Catalans, amb un caràcter de recerca i divulgació científica, centrada en la pràctica de les administracions públiques catalanes. La seva finalitat és difondre la recerca en el camp del dret públic català i ser una eina útil i d’informació per a l’exercici de les funcions de tots els professionals d’aquesta branca. La RCAP publica articles i estudis relacionats amb institucions o aspectes concrets del dret públic, a més de tenir unes seccions fixes en què s’analitzen la legislació i la jurisprudència d’interès més recent, així com la doctrina consultiva del Consell de Garanties Estatutàries i de la Comissió Jurídica Assessora. També s’incorpora a la RCAP una secció sobre règim local, amb col·laboracions de les associacions municipalistes catalanes Associació Catalana de Municipis (ACM) i Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i del Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers d’Administració Local de Barcelona (CSITAL), i, finalment, una secció de novetats bibliogràfiques.
La RCAP es publica en format digital, adoptant el sistema de l’Open Journal Systems (OJS), de codi obert i d’ús gratuït. Té una periodicitat bimensual (mesos de juny i desembre). Es regeix pel sistema d’avaluació externa doble cega.
La llengua de la revista és el català. També s’admeten col·laboracions en castellà, francès i anglès.
1.2. Contingut de la revista
La RCAP s’estructura d’acord amb l’esquema següent:
— Secció monogràfica (articles d’encàrrec)— Miscel·lània (tema lliure, enviats pels autors)— Novetats legislatives (UE, Estat, comunitats autònomes i Catalunya)— Novetats jurisprudencials (Tribunal Constitucional i jurisdicció ordinària)— Doctrina consultiva (Consell de Garanties Estatutàries i Comissió Jurídica Assessora)— Règim local (ACM, FMC i CSITAL)— Crònica bibliogràfica
2. ENVIAMENT DELS MANUSCRITS
2.1. Format i presentació dels originals
Els originals s’han d’enviar en forma de fitxer informàtic per mitjà del programa Open Journal Systems (OJS) amb què funciona el web de l’Hemeroteca Científica Catalana (HCC): https://revistes.iec.cat/index.QFE. Prèviament us heu d’haver registrat com a autor de la revista fent servir l’enllaç «REGISTRE» de dalt de les pàgines.
Els documents s’han de presentar en Word. El tipus de lletra del text ha de ser Times New Roman, cos 12, amb interlineat d’un espai i mig i marges estàndard. Les notes a peu de pàgina han d’anar sagnades i s’han de compondre amb lletra del cos 10; la crida de la nota ha d’anar darrere de la puntuació.
El límit d’extensió dels articles monogràfics o de la miscel·lània és de 22.000 paraules, notes a peu de plana incloses. En el cas de les ressenyes i cròniques o notícies, l’extensió màxima és de 15.000 paraules. Només excepcionalment, si el Consell de Redacció considera que hi ha raons justificades, es poden superar aquests límits segons el que indiqui i disposi el mateix Consell.
2.2. Carta de presentació
Juntament amb el manuscrit, els autors han d’enviar una carta de presentació que inclogui:a) Títol del treball. b) Nom complet de l’autor (o dels autors), filiació institucional, adreça electrònica. c) Declaració sobre l’adequació del treball presentat a la revista i descripció de les novetats que aporta. d) Si escau, agraïment a algun projecte o institució que hagi donat suport a l’article.
El text d’aquesta carta es pot introduir en el quadre de text «Comentaris per a l’editor/a» del pas 1 de la tramesa («Inici de la tramesa»). També es pot introduir com a fitxer addicional a l’article (pas 4 de la tramesa).
2.3. Declaracions
En fer la tramesa amb l’OJS, els autors han de fer unes declaracions a la pàgina corresponent de la revista, emplenant les caselles pertinents de l’apartat «Llista de comprovació d’enviaments». D’aquesta manera, es confirma que el manuscrit compleix els requisits que l’enviament exigeix:
a) Originalitat. El treball no ha estat publicat anteriorment i ha estat enviat únicament a la RCAP per a la seva avaluació i publicació.
b) Autoria. Tots els autors han llegit i aprovat el manuscrit i els requisits per a l’autoria s’han complert. Cadascuna de les persones que figuri com a autora haurà d’haver participat de manera rellevant en el disseny i el desenvolupament de l’article i haurà d’assumir la responsabilitat dels continguts i estar d’acord amb la versió definitiva del treball.
c) Drets d’autor. La propietat intel·lectual dels articles és dels respectius autors. Amb les declaracions que els autors fan en el lliurament dels articles, en cedeixen els drets d’edició a l’entitat editora. Així mateix, donen el seu consentiment a la difusió del treball en línia d’acord amb la llicència Creative Commons, per la qual s’autoritza el públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l’obra sempre que se’n reconegui l’autoria i l’entitat que la publica i no se’n faci un ús comercial ni cap obra derivada. L’obra és subjecta —llevat que s’indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions— a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a: <https://creativecommons. org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/legalcode.ca>. Per tant, quan l’autor envia la seva col·laboració, accepta explícitament aquesta cessió de dret d’edició i publicació. Els drets derivats d’usos legítims o altres limitacions reconegudes per la llei no queden afectats per l’autorització esmentada.
2.4. Estructura dels manuscrits
Els articles han de constar dels elements següents:
a) Títol en la llengua original i la seva traducció a l’anglès i al castellà. Ha d’aportar el màxim d’informació del tema de què tracta.
b) Nom i cognoms de l’autor o dels autors.
c) Nom complet de la institució a la qual pertanyen els autors, ciutat i país. Per exemple:
Manel Costa PochProfessor titular de dret constitucionalUniversitat de Barcelona
Si els autors pertanyen a institucions diferents, cal assignar-los un número correlatiu volat al darrere i disposar els noms de les institucions l’una sota l’altra precedits del dit número. De l’autor que mantindrà la correspondència, cal donar-ne l’adreça postal completa, el número de telèfon i el correu electrònic.
d) ORCID. Els autors han de donar també l’identificador d’ORCID (si en tenen). En els articles originals enviats, les referències a l’autor/a, universitat d’adscripció, projectes d’investigació, al·lusions a les pròpies publicacions i altres referències que puguin identificar l’autoria de l’article, han d’anar marcades en vermell, per a facilitar als editors la preparació del text amb vista a l’avaluació externa doble cega.
e) Un resum d’una extensió no superior a les 250 paraules en la llengua original i la seva traducció a l’anglès i al castellà. Ha d’incloure l’objectiu del treball, la metodologia emprada i una síntesi dels resultats i les conclusions.
f) De quatre a deu paraules clau, en la llengua original i la seva traducció a l’anglès i al castellà, que ajudin a la indexació de l’article.
g) El cos del manuscrit, per als articles de recerca, cal que s’ajusti als apartats següents:
— Model IMRID (introducció, material i mètodes, resultats i discussió).
— Conclusions.
— Notes i referències bibliogràfiques segons els proposats per l’Associació Americana de Psicologia (American Psychological Association, APA) (APA 7th Ed.): http://hdl.handle.net/2445/171291. Atenció: en l’apartat de bibliografia només hi han de constar les referències utilitzades en el text de l’article (això és, no es poden introduir llibres o articles no esmentats en el text).
— Abreviatures i sigles. Per a la bibliografia, cal unificar les abreviatures amb les formes següents (tant si són en singular com en plural): ed. (editor/a o editors/ores), dir. (director/a o directors/ores), coord. (coordinador/a o coordinadors/ores), p. (pàgina o pàgines). Es recomana reduir al màxim l’ús de sigles en el cos de l’article. Quan n’hi hagi, cal assegurar-se que la primera vegada que hi surten ho fan acompanyant la forma lèxica desenvolupada. Si s’usen sigles per a referir-se a fonts bibliogràfiques, cal indicar-ho també en la bibliografia final. Atenció: no es farà un apartat específic d’abreviatures i/o sigles; aquestes han de constar dins del text de l’article. Per exemple: «La Llei 39/2015, de l’1 d’octubre, del procediment administratiu comú (en endavant, LPAC) estableix que...».
2.5. Apartats, títols i subtítols
La numeració dels apartats s’ha de fer amb numeració aràbiga d’acord amb l’exemple següent:
1. INTRODUCCIÓ
2. LA CLASSIFICACIÓ DEL SÒL
2.1. El sòl urbà
2.2. El sòl urbanitzable
2.2.1. Sòl urbanitzable delimitat
2.2.2. Sòl urbanitzable no delimitat
3. LA QUALIFICACIÓ DEL SÒL
4. DRETS I DEURES
5. CONCLUSIONS
6. REFERÈNCIES
2.6. Gràfics i taules
Les taules, els gràfics i les imatges s’han d’incloure dins del text en el lloc corresponent. En el cas de gràfics i imatges, és recomanable adjuntar-los també en arxius a banda del text amb la màxima qualitat possible (300 ppp, o bé 400 x 600 píxels).
Si s’utilitzen gràfics i taules, a la part de sobre del gràfic o la taula s’ha de posar un número i un títol. També cal posar un peu amb l’autoria o la font, seguint aquest esquema:
Nota: elaboració pròpia.
Font: Departament de Territori, Generalitat de Catalunya.
2.7. Citacions en el text
Les citacions d’autors no han de constar a peu de plana, sinó en el text, amb esment, entre parèntesis, del cognom/cognoms de l’autor, l’any de publicació i la pàgina o pàgines. Per exemple:
D’ençà que Parmènides va fonamentar sòlidament la immutabilitat de l’ésser humà (Casares Vega, 2015: 32), tots els seus successors...
Si es vol citar un text no redactat en català, s’ha de citar en català si hi ha una versió oficial; en cas contrari, es pot traduir (caldrà posar «(traducció pròpia)» o bé «(la traducció és nostra)» al final del text) o citar en l’idioma original, sense posar-ho en cursiva.
Si les citacions tenen menys de 50 paraules o menys de 3 línies, s’han de posar entre cometes baixes i sense cursiva. Després del punt final, cal posar, entre parèntesis, l’autoria, l’any i el número de pàgina. Exemple: «Com diu Parés, “el dret és una ciència” (Parés, 2011: 13)».
Si en tenen més, s’ha de posar en un paràgraf independent, sagnat 1 cm a la dreta, sense cometes i sense cursiva, amb cos de lletra 11. Després del punt final, cal posar, entre parèntesis, l’autoria i l’any —i, si es pot, també el número de pàgina—. Exemple: Com diu Parés:
Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx (Parés, 2011: 13).
2.8. Crides de nota
Les crides de nota van sempre després del signe de puntuació (punt, coma, etc.). Exemple: El concepte d’interessat.1
2.9. Cometes
Cal utilitzar cometes angulars («...»). Dins d’aquestes, si cal, cometes altes dobles (“...”), i dins d’aquestes, cometes simples (‘…’).
2.10. Usos de la cursiva
S’utilitza cursiva:
— En llatinismes i paraules en llegües estrangeres: dies a quo, smart cities.
— Títols d’estudis, manuals, publicacions periòdiques, monografies i guies, independentment de la llengua en què estiguin escrites.
— Per a destacar expressions o paraules: la caducitat és una institució jurídica.
No s’utilitza cursiva:
— En les citacions entre cometes.
— En els noms propis en una altra llengua: Ministeri de Defensa.
2.11. Sigles i acrònims
Van en majúscules i sense punts. La primera vegada que apareixen cal escriure el nom complet seguit de la sigla entre parèntesis. Exemple: Comissió Jurídica Assessora (CJA).
2.12. Abreviatures més emprades
art. article/ articles
p. pàgina /pàgines
veg. vegeu
et al. i altres
La paraula article ha de constar sencera si s’empra en el text; en canvi, si consta entre parèntesis o en una nota, es pot emprar «art.». Exemples:
L’article 30 de la LRJSP diu que...
L’Administració ha de respondre les peticions dels interessats (art. 30 LRJSP).
2.13. Enllaços
Com que es tracta d’una revista digital, s’hi poden inserir enllaços. Han d’estar entre angles
(</>) i han de conduir a un lloc web.
2.14. Normes per a les referències bibliogràfiques
Atenció: només s’inclouran en les referències les obres que s’hagin esmentat en el text. La citació de les referències bibliogràfiques s’ha de fer conforme a la norma APA 7.0: <http://hdl.handle.net/2445/171291>.
A. Publicacions periòdiques (articles de revistes especialitzades)
Cognom (en versaletes), Nom sense abreujar. «Títol article. Subtítol de l’article». Títol de la Revista: Subtítol, núm. x (any), p. primera pàgina de l’article-última pàgina de l’article.
Segarra Miquel, Joan. «L’Administració pública el s. xx». Quaderns Francesc Eiximenis, núm. 1 (2020), p. 220-259. Disponible en línia a: <https://doi.org/10.3916/C43-2020-12>.
Si hi ha més de dos autors, els separem amb punt i coma o bé hi posem «et al.»:
Serra Monclús, Roser et al. «El dret públic català». Quaderns Francesc Eiximenis, núm. 1 )(2020), p. 130-165. Disponible en línia a: <https://doi.org/10.3916/C43-2020-12>.
B. Llibres i capítols de llibres
1. Llibres complets
Cognom (en versaletes), Nom sense abreujar. Títol. Ciutat d’edició: Editorial, any, nombre de pàgines.
Franquesa Ruana, Maria. El municipalisme en l’Europa occidental. Barcelona:Diputació de Barcelona, 2010, 340 p.
2. Capítol o part de llibre
Cognom (en versaletes), Nom sense abreujar. «Títol capítol». A: Cognom, Nom (ed./dir./coord., etc.). Títol del llibre. Ciutat d’edició: Editorial, any, p. primera pàgina capítol-última pàgina capítol.
Móra Faió, Pere. «Les institucions parlamentàries a Europa». A: Pérez Jordà, Miquel (coord.). El parlamentarisme modern. Barcelona: Noval, 2021, p. 34-141.
3. Tesis doctorals
Cognom (en versaletes), Nom sense abreujar. Títol. Tesi doctoral. Ciutat: Nom de la Universitat, any, pàgines.
Fernàndez Vic, Jordi. La potestat tributària municipal. Tesi doctoral. Barcelona: Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, 2021, 329 p.
C. Mitjans electrònics
Per a citar mitjans electrònics cal consultar les normes APA7 específiques: <http://bit.ly/2JkuWs8>.
Articles en mitjans digitals:
Cognom (en versaletes), Nom sense abreujar. «Títol de l’article» [amb l’enllaç vinculat i actiu]. Títol de la Publicació Periòdica, dia de mes de any.
Blogs:
Cognom (en versaletes), Nom sense abreujar. «Títol de l’apunt» [amb l’enllaç inserit i actiu]. Títol del blog, dia de mes de any.
Exemple per a citar un tuit:
Revista de Sociologia [@Rev_sociologia]. #Les autonomies a l’Espanya actual [Image attached] [Tweet]. Twitter, 2 de gener de 2021. <http://bit.ly/labinv>.
Exemple per a citar un perfil de Twitter:
Revista Sociologia [@Rev_spciologia] (n.d.). # Les autonomies a l’Espanya actual [Twitter profile]. Twitter, 3 de desembre de 2018.
3. PROCÉS EDITORIAL
a) El Consell de Redacció notifica als autors la recepció dels articles i, posteriorment, els informa de l’acceptació o el rebuig de la publicació i els justifica la decisió. La recepció de l’article no en comporta necessàriament l’acceptació.
b) El Consell de Redacció considera el treball per a la publicació després d’una primera valoració editorial consistent a comprovar l’adequació a l’àmbit temàtic i l’interès de l’article d’acord amb els criteris editorials de la revista, així com el compliment dels requisits de presentació formal exigits en les normes de publicació que contenen aquestes pàgines.
c) Un cop l’article ha estat considerat apte per a ser publicat, s’envia a dos o més avaluadors experts, externs al Consell de Redacció, de manera confidencial i anònima, perquè en facin l’avaluació. Els articles són revisats mitjançant el sistema d’avaluació externa doble cega. Els treballs que es consideren que només són acceptables amb determinades modificacions, s’envien als autors perquè els corregeixin i els retornin a la revista. La revisió és oberta, en el sentit que els revisors signen els comentaris. El temps mitjà per a la revisions és de quatre setmanes.
d) La selecció dels avaluadors és competència del Consell de Redacció de la revista, que té en compte els mèrits acadèmics, científics i l’experiència professional dels especialistes, que poden ser tant d’origen nacional com internacional. El Consell de Redacció es reserva els drets d’acceptar o rebutjar els articles a partir dels informes externs, així com d’introduir modificacions d’estil o retallar els textos que sobrepassin l’extensió permesa, amb el compromís de respectar-ne el contingut original. Els factors en què es fonamenta la decisió sobre l’acceptació o el rebuig dels treballs per part dels editors de la revista són els següents: originalitat (text totalment original amb aportacions valuoses); actualitat i novetat; rellevància; significació per a l’avenç del coneixement; fiabilitat i validesa científiques (qualitat metodològica contrastada, adequació de la bibliografia); presentació (organització —coherència lògica i presentació material— i bona redacció).
4. RESPONSABILITATS ÈTIQUES
És responsabilitat i deure del Consell de Redacció de la revista recordar les qüestions següents:
— Originalitat i plagi. Els treballs enviats han de ser originals. No s’acceptaran treballs publicats prèviament o que estiguin en procés de publicació en altres revistes. El compliment d’aquesta norma és responsabilitat de l’autoria. La revista té establerts uns procediments específics per a la detecció i denúncia del plagi en els originals rebuts, quan alguns indicis així ho aconsellin.
— Autoria. Els autors han de declarar que es troben lliures de qualsevol associació personal o comercial que pugui suposar un conflicte d’interessos relacionat amb l’article enviat, així com que han respectat els principis d’originalitat i els principis ètics de la recerca.
— Transmissió de drets d’autoria. S’ha d’incloure en la carta de presentació la cessió de drets d’autoria per a la publicació a la RPAC.
5. AGRAÏMENTS ALS REVISORS
Tots els revisors anònims que col·laboren en l’avaluació dels treballs seran agraïts públicament per la seva feina en una llista on sortiran els seus noms, que apareixerà cada quatre anys.
6. CRITERIS PER A LA PREPARACIÓ DE LES TRAMESES
Com a part del procés de la tramesa, els autors han de verificar que compleixen totes les condicions següents. En cas que no segueixin aquestes indicacions, les trameses es podran retornar als autors:
La tramesa no ha d’haver estat publicada anteriorment, ni tampoc s’ha d’haver enviat anteriorment a una altra revista.
El fitxer de la tramesa és en format Microsoft Word, RTF o OpenOffice.
S’han proporcionat els URL per a les referències sempre que ha estat possible.
El text té interlineat simple, utilitza un tipus de lletra de 12 punts i aplica cursiva en lloc de subratllat (excepte per a les adreces URL). Totes les il·lustracions, figures i taules s’han ubicat en la posició que els correspon, i no al final del text.
El text compleix els requisits estilístics i bibliogràfics establerts en la secció «Indicacions per als autors» de la pàgina «Quant a la revista».
Per a les trameses a seccions revisades per persones expertes, s’han seguit les instruccions de la secció «Com assegurar una revisió cega».
7. DRETS D’AUTOR I RESPONSABILITATS
La propietat intel·lectual dels articles és dels respectius autors.
En el moment de lliurar els articles a la RCAP per a sol·licitar-ne la publicació, els autors accepten els termes següents:
— Els autors cedeixen a la Societat Catalana d’Estudis Jurídics (filial de l’Institut d’Estudis Catalans) els drets de reproducció, comunicació pública (incloent-hi la comunicació a través de les xarxes socials) i distribució dels articles presentats per a ser publicats a la RCAP, en qualsevol forma i suport, i per qualsevol mitjà, incloses les plataformes digitals. El Comitè Editorial es reserva els drets d’acceptar o refusar els treballs presentats i, igualment, es reserva el dret de fer les modificacions editorials que consideri convenients. Si són acceptades pels autors, aquests hauran de lliurar l’article amb els canvis suggerits.
— Els autors responen davant la Societat Catalana d’Estudis Jurídics de l’autoria i l’originalitat dels articles presentats. És a dir, els autors garanteixen que els articles lliurats no contenen fragments d’obres d’altres autors, ni fragments de treballs propis publicats anteriorment, que el contingut dels articles és inèdit i que no s’infringeixen els drets d’autor de tercers. Els autors accepten aquesta responsabilitat i s’obliguen a deixar indemne la Societat Catalana d’Estudis Jurídics de qualsevol dany i perjudici originat per l’incompliment de la seva obligació. Així mateix, han de deixar constància en els articles que enviïn a la RCAP de les responsabilitats derivades del contingut dels articles.
— És responsabilitat dels autors obtenir els permisos per a la reproducció sense restriccions de tot el material gràfic inclòs en els articles, així com garantir que les imatges i els vídeos, etc., han estat realitzats amb el consentiment de les persones que hi apareixen, i que el material que pertany a tercers està clarament identificat i reconegut dins del text. Així mateix, els autors han d’entregar els consentiments i les autoritzacions corresponents a la Societat Catalana d’Estudis Jurídics en lliurar els articles.
— La Societat Catalana d’Estudis Jurídics està exempta de tota responsabilitat derivada de l’eventual vulneració de drets de propietat intel·lectual per part dels autors. En tot cas, es compromet a publicar les correccions, els aclariments, les retraccions i les disculpes que escaiguin.
— Els continguts publicats a la RCAP estan subjectes —llevat que s’indiqui el contrari en el text o en el material gràfic— a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya (by-nc-nd) de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així doncs, s’autoritza el públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l’obra sempre que se’n reconegui l’autoria i l’entitat que la publica i no se’n faci un ús comercial ni cap obra derivada.
— La RCAP no es fa responsable de les idees i opinions exposades pels autors dels articles publicats.
8. PROTECCIÓ DE DADES PERSONALS
L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) compleix el que estableix el Reglament general de protecció de dades de la Unió Europea (Reglament 2016/679, del 27 d’abril de 2016). De conformitat amb aquesta norma, s’informa que, amb l’acceptació de les normes de publicació, els autors autoritzen que les seves dades personals (nom i cognoms, dades de contacte i dades de filiació) puguin ser publicades en el número corresponent de la Revista Catalana d’Administració Pública.
Aquestes dades seran incorporades a un tractament que és responsabilitat de l’IEC amb la finalitat de gestionar aquesta publicació. Únicament s’utilitzaran les dades dels autors per a gestionar la publicació de la revista i no seran cedides a tercers, ni es produiran transferències a tercers països o organitzacions internacionals. Un cop publicada la revista, aquestes dades es conservaran com a part del registre històric d’autors. Els autors poden exercir, respecte a les seves dades, els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, limitació en el tractament i portabilitat, adreçant-se per escrit a l’Institut d’Estudis Catalans (carrer del Carme, 47, 08001 Barcelona) o bé enviant un correu electrònic a l’adreça electrònica dades.personals@iec.cat, en què s’especifiqui de quina publicació es tracta.
DRETS D’AUTOR I RESPONSABILITATS
La propietat intel·lectual dels articles és dels respectius autors. En el moment de lliurar els articles a la RCAP per a sol·licitar-ne la publicació, els autors accepten els termes següents:— Els autors cedeixen a la Societat Catalana d’Estudis Jurídics (filial de l’Institut d’Estudis Catalans) els drets de reproducció, comunicació pública (incloent-hi la comunicació a través de les xarxes socials) i distribució dels articles presentats per a ser publicats a la RCAP, en qualsevol forma i suport, i per qualsevol mitjà, incloses les plataformes digitals. El Comitè Editorial es reserva els drets d’acceptar o refusar els treballs presentats i, igualment, es reserva el dret de fer les modificacions editorials que consideri convenients. Si són acceptades pels autors, aquests hauran de lliurar l’article amb els canvis suggerits.— Els autors responen davant la Societat Catalana d’Estudis Jurídics de l’autoria i l’originalitat dels articles presentats. És a dir, els autors garanteixen que els articles lliurats no contenen fragments d’obres d’altres autors, ni fragments de treballs propis publicats anteriorment, que el contingut dels articles és inèdit i que no s’infringeixen els drets d’autor de tercers. Els autors accepten aquesta responsabilitat i s’obliguen a deixar indemne la Societat Catalana d’Estudis Jurídics de qualsevol dany i perjudici originat per l’incompliment de la seva obligació. Així mateix, han de deixar constància en els articles que enviïn a la RCAP de les responsabilitats derivades del contingut dels articles.— És responsabilitat dels autors obtenir els permisos per a la reproducció sense restriccions de tot el material gràfic inclòs en els articles, així com garantir que les imatges i els vídeos, etc., han estat realitzats amb el consentiment de les persones que hi apareixen, i que el material que pertany a tercers està clarament identificat i reconegut dins del text. Així mateix, els autors han d’entregar els consentiments i les autoritzacions corresponents a la Societat Catalana d’Estudis Jurídics en lliurar els articles.— La Societat Catalana d’Estudis Jurídics està exempta de tota responsabilitat derivada de l’eventual vulneració de drets de propietat intel·lectual per part dels autors. En tot cas, es compromet a publicar les correccions, els aclariments, les retraccions i les disculpes que escaiguin.— Els continguts publicats a la RCAP estan subjectes —llevat que s’indiqui el contrari en el text o en el material gràfic— a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya (by-nc-nd) de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així doncs, s’autoritza el públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l’obra sempre que se’n reconegui l’autoria i l’entitat que la publica i no se’n faci un ús comercial ni cap obra derivada.— La RCAP no es fa responsable de les idees i opinions exposades pels autors dels articles publicats.
Los nombres y las direcciones de correo electrónico introducidos en esta revista se usarán exclusivamente para los fines establecidos en ella y no se proporcionarán a terceros o para su uso con otros fines.