La Malvasia de Sitges en el món de les malvasies

Autors/ores

  • Enric Bartra Sebastian

Resum

Les malvasies formen un grup heterogeni de varietats de raïm cultivats principalment a l'àrea mediterrània, illes Canàries i Madeira. El seu nom deriva del topònim Malvasia al Peloponès, a Grècia, considerat com un vi de gran qualitat i difós per la costa mediterrània. En alguns casos el nom malvasia es fa servir com a sinònim d'altres noms i crea confusió, en d'altres, el nom va acompanyat de la pàtria d'adopció. La malvasia de Sitges és una varietat amb un llegat important de tradició i prestigi amb referències des del segle XV. S'havia suposat que tenia relació amb altres malvasies, i amb les tècniques actuals d'identificació s'estan esbrinant estretes relacions amb altres malvasies que trobem a Croàcia, Itàlia, Portugal i Espanya, i diferències amb altres malvasies que tenen altres noms. Els trets més característics són les fulles amb grans sinus, el raïm molt allargat i un cicle vegetatiu llarg. Permeten obtenir vins diferenciats per la seva aroma i gust.

Descàrregues

Publicat

2007-02-14

Com citar

Bartra Sebastian, E. (2007). La Malvasia de Sitges en el món de les malvasies. Dossiers Agraris, (10), 23–26. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/DA/article/view/23694.001

Número

Secció

Articles