Overview of the novel sorbents available in solid-phase extraction to improve the capacity and selectivity of analytical determinations Autors/ores Núria Fontanals Department of Analytical Chemistry and Organic Chemistry, Rovira i Virgili University, Tarragona Rosa Maria Marcé Department of Analytical Chemistry and Organic Chemistry, Rovira i Virgili University, Tarragona Francesc Borrull Department of Analytical Chemistry and Organic Chemistry, Rovira i Virgili University, Tarragona Resum Aquest article descriu els nous desenvolupaments en materials polimèrics que milloren l’extracció en fase sòlida (SPE) dels anàlits presents en mostres líquides. Se centra principalment en nous sorbents polimèrics, tant els comercialment disponibles com els sintetitzats per grups de recerca, amb propietats millorades per a l’extracció d’analits. Es descriuen diversos tipus de sorbents polimèrics, des dels que milloren la capacitat d’extracció (anomenats hypercrosslinked, amb elevada àrea superficial i hidrofilicitat) fins als que milloren la selectivitat del procés (els polímers d’empremta molecular [MIP] sintetitzats amb una cavitat específica per a l’analit d’interès) i també aquells que combinen ambdues propietats (coneguts com sorbents de mode mixt, que són sorbents d’elevada capacitat amb un grup d’intercanvi iònic que aporta la selectivitat en el procés d’extracció). També es presenten i es comparen resultats dels diversos sorbents quan s’apliquen a SPE d’analits en matrius dels camps d’aplicació analítics més rellevants. Biografia de l'autor/a Núria Fontanals, Department of Analytical Chemistry and Organic Chemistry, Rovira i Virgili University, Tarragona Descàrregues PDF (English) Número Vol. 6 Núm. 2 (2010): International Year of Chemistry: Special Issue / Salvador Alegret, Guest Editor Secció Research reviews Llicència This work, including photographs and other illustrations, unless the contrary is indicated, is subject to an Attributions–Non-Commercial–No Derivative Works 3.0 Creative Commons License, the full text of which can be consulted at http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/. You are free to share, copy, distribute and transmit the work provided that the author is credited and reuse of the material is restricted to non-commercial purposes only and that no derivative works are created from the original material.