Electrochemical biosensors for food safety Autors/ores M. Isabel Pividori Department of Chemistry, Autonomous University of Barcelona, Bellaterra Salvador Alegret Department of Chemistry, Autonomous University of Barcelona, Bellaterra Resum La convergència de tecnologies com la nanotecnologia, la biotecnologia i les tecnologies de la informació estan obrint nous camins en el camp dels biosensors electroquímics. La integració de materials microestructurats i nanoestructuratsen dispositius biosensors (com micropartícules de grafit, bioreceptors, nanopartícules d’or o micropartícules o nanopartícules magnètiques) proporciona característiques excel·lents per a l’anàlisi de residus alimentaris (plaguicides o antibiòtics), additius alimentaris (àcid fòlic), al·lergògens alimentaris (gliadina) i patògens transmesos pels aliments. Una de les contribucions clau en el camp de la biodetecció electroquímica es basa en el disseny de transductors nous, no solament amb propietats transductores realçades, sinó també amb la immobilització millorada de biomolècules, que retenen l’ activitat biològica. La integració de partícules magnètiques és un avenç molt clar en la detecció de residus alimentaris en matrius complexes, que millora les respostes electroquímiques perquè augmenta l’àrea activa transductora. En aquesta contribució es descriuen sistemes immunosensors i genosensors electroquímics desenvolupats recentment en el nostre laboratori com a mètodes de detecció, d’anàlisi i de diagnòstic ràpids, sensibles i automatitzables per als contaminants alimentaris, principalment residus alimentaris i patògens. Descàrregues PDF (English) Número Vol. 6 Núm. 2 (2010): International Year of Chemistry: Special Issue / Salvador Alegret, Guest Editor Secció Research reviews Llicència This work, including photographs and other illustrations, unless the contrary is indicated, is subject to an Attributions–Non-Commercial–No Derivative Works 3.0 Creative Commons License, the full text of which can be consulted at http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/. You are free to share, copy, distribute and transmit the work provided that the author is credited and reuse of the material is restricted to non-commercial purposes only and that no derivative works are created from the original material.