Revista de Dret Històric Català, Núm. 16 (2017)

Notas para un primer acercamiento al estudio del derecho indiano en las Cortes de Cádiz

Felipe Ignacio Westermeyer Hernández

Resum


Aquest article pretén iniciar un nou camí d'investigació per a indagar el paper que va tenir el dret indià a les Corts de Cadis. A aquest efecte, s'analitzen els mecanismes mitjançant els quals normalment un sistema jurídic perviu i interactua amb aquell que el reemplaça, després s'examinen les peculiaritats que es van suscitar entre el dret indià i el dret constitucional gadità, i s'acaba amb l'anàlisi d'algunes de les normes indianes esmentades en el transcurs dels debats. El referit estudi abasta la fonamentació, l'ús i la interpretació que es va donar a les normes indianes en el marc dels debats legislatius i constitucionals que van tenir lloc a les Corts de Cadis.

Text complet: Text complet


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

ISSN: 2014-0010 (edició electrònica); 1578-5300 (edició impresa).

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

 

Revista de Dret Històric Català
Societat Catalana d'Estudis Jurídics
Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47
08001 Barcelona
Telèfon: +34 933 248 580
Fax: +34 932 701 180
Adreça electrònica: scej@iec.cat
URL: http://revistes.iec.cat/index.php/RDHC

Revista indexada a:

CARHUS Plus+ 2014DIALNETMIAR SHERPA/RoMEO.