Antocianinas e gelo seco para visualizar equilíbrios ácido/base numa abordagem contextualizada Autors/ores Adriana Vitorino Rossi Gustavo Giraldi Shimamoto Resum Proposem un experiment versàtil i accessible que utilitza gel sec i extractes d'antocianines de fruites per demostrar i discutir conceptes com acidesa, basicitat, indicadors de pH i equilibri químic. Les antocianines són colorants naturals fàcilment obtinguts a partir d'espècies vegetals i tenen propietats indicadores de pH. L'experiment és simple, lúdic i no necessita cap infraestructura complicada, ja que el material de laboratori utilitzat pot ser substituït per material d'ús domèstic. L'experiment permet estudiar aquests conceptes en un enfocament contextualitzat i interdisciplinari, la qual cosa afavoreix el desenvolupament d'habilitats i competències, amb un enfocament CTS. Descàrregues Text complet Publicat 2011-01-24 Número Núm. 7 (2010) Secció Estratègies i recursos didàctics Llicència La propietat intel·lectual dels articles és dels respectius autors.Els autors en el moment de lliurar els articles a la revista Educació Química per a sol·licitar-ne la publicació accepten els termes següents:Els autors cedeixen a la Societat Catalana de Química (filial de l’Institut d’Estudis Catalans) els drets de reproducció, comunicació pública i distribució dels articles presentats per a ser publicats a la revista Educació Química. Els autors responen davant la Societat Catalana de Química, de l'autoria i l'originalitat dels articles presentats.És responsabilitat dels autors l’obtenció dels permisos per a la reproducció de tot el material gràfic inclòs en els articles.La Societat Catalana de Química, està exempta de tota responsabilitat derivada de l’eventual vulneració de drets de propietat intel·lectual per part dels autors.Els continguts publicats a la revista estan subjectes —llevat que s’indiqui el contrari en el text o en el material gràfic— a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya (by-nc-nd) de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així doncs, s’autoritza el públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l’obra sempre que se’n reconegui l’autoria i l’entitat que la publica i no se’n faci un ús comercial ni cap obra derivada.Educació Química no es fa responsable de les idees i opinions exposades pels autors dels articles publicats.