Dossiers Agraris, 16 : Innovacions en l'agricultura catalana en els darrers cent anys

Història del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA)

Josep Maria Masses i Tarragó, Jaume Sió i Torres

Resum


En la comunicació es fa un relat de la història, característiques i casos d'èxit del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària, un premi instaurat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i que en la seva edició de l'any 2011 va complir deu anys de vida.
El Premi a la Innovació Tecnològica Agrària es va convocar per primera vegada l'any 2001, i l'any 2009 se'n va canviar el nom per l'actual de Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària. Al llarg d'aquests deu anys s'han presentat més de dues-centes candidatures d'empresaris agraris o agroalimentaris innovadors.
L'estructura del premi ha variat al llarg d'aquests anys, i ha passat de ser un únic premi les quatre primeres edicions a l'establiment de dues categories a partir de l'any 2005: Premi a l'Empresa Agrària i Premi a l'Agroindústria.

Text complet: Text complet

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, i en espanyol. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.

Creative Commons License
Els continguts de la revista estan subjectes a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, si no s'hi indica el contrari. [+ informació].

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9772 (edició electrònica);  1135-2108 (edició impresa).

Revista indexada a RACO, MIAR, Latindex.