Dossiers Agraris, Vol. 21 (2019)

Anàlisi i aixecament de l'edifici

Raúl Rubio, Jordi Xiqués

Resum


Cal considerar l'aixecament arquitectònic com un procés indispensable per a conèixer, entendre i documentar un edifici abans d'elaborar-ne un projecte d'intervenció. Aquest procés pren encara més rellevància quan parlem d'intervenir en edificis que tenen valor patrimonial o històric.
Una de les parts que constitueixen aquest aixecament arquitectònic és l'aixecament geometricoformal, a través del qual coneixerem les mesures dimensionals i la geometria de l'edifici en qüestió.
Dels diferents mètodes possibles per a realitzar aquest aixecament geometricoformal — mètodes directes, indirectes o fotogramètrics—, el document se centra en l'aixecament amb el lidar terrestre (terrestrial laser scanning, TLS) i els avantatges que pot suposar treballar amb núvols de punts, no tan sols en el moment de realitzar l'aixecament, sinó també en l'anàlisi posterior que d'aquesta informació poden dur a terme tècnics de diferents especialitats, dins de grups multidisciplinaris.

Text complet: Text complet

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, i en espanyol. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9772 (edició electrònica);  1135-2108 (edició impresa).

Revista indexada a RACO, MIAR, Latindex.