«Los libros históricos del Antiguo Testamento», una obra inèdita d’Eduard Bosch Bellver - Vidal Palomino, Jordi (TAMID. Revista Catalana Anual d’Estudis Hebraics, 2023)
En aquest treball presentem un manuscrit inèdit del biblista català Eduard Bosch Bellver (1921-2004). Tot i que el text no té títol ni data d’edició, hem pogut determinar que es tracta dels apunts de Bosch redactats amb motiu d’un curs d’estiu celebrat al Centre Borja el 1981 i titulat «Los libros históricos del Antiguo Testamento». El manuscrit reflecteix la proximitat de Bosch als postulats teòrics de l’exegesi historicocrítica, un corrent renovador predominant a Europa en aquells anys, que ell va introduir a les classes al Seminari de Barcelona.