Les grafies més antigues de la ciutat de Balaguer - Bramon, Dolors (TAMID. Revista Catalana Anual d’Estudis Hebraics, 2016)
Es recullen aquí les diverses grafies de la població de Balaguer tal com figuren en els textos àrabs medievals. Es pot observar que el seu nom hi apareix escrit sense la r final que s’usa actualment, absència de consonant que coincideix amb la del document llatí més antic que es coneix i que data de l’any 1024. Les dades aportades poden ajudar els romanistes a esbrinar quan, com i per què anà evolucionant la r final en els dialectes del català. Paraules clau: toponímia, Balaguer, cròniques àrabs medievals, dialectologia catalana