La fi de la comunitat jueva de Vic. Béns i conversió dels últims jueus (1391) - Llop Jordana, Irene (TAMID. Revista Catalana Anual d’Estudis Hebraics, 2013)
<!--[if gte mso 9]> <![endif]--><!--[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false ES X-NONE X-NONE <![endif]--><!--[if gte mso 9]> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <mce:style><! /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tabla normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} --> <!--[endif]-->La segona meitat del segle xiv va ser nefasta per a la comunitat jueva de Vic, que l’any 1391 va desaparèixer. Aquest article se centra en l’estudi de dos documents d’aquell any: un inventari dels béns de les cases de tres jueus i la conversió dels sis darrers jueus vigatans. Paraules clau: comunitat jueva, Vic, documentació notarial, inventari, conversió, 1391