La correspondència entre Salomó ha-Leví (Pablo de Santa María) i Issac bar Xeixet com a font històrica - Gutwirth, Eleazar (TAMID. Revista Catalana Anual d’Estudis Hebraics, 2025)
Els escrits que Salomó ha-Leví, conegut després com a Pablo de Santa María (m. 1435), va produir arran de la seva conversió al cristianisme han estat àmpliament estudiats. En canvi, els seus primers textos han rebut molt menys interès, sobretot els anteriors als seus quaranta anys. Fins i tot l’única obra d’aquesta etapa que en part ha estat analitzada no ha gaudit de la mateixa atenció que els seus treballs posteriors. Aquest article pretén corregir aquest desequilibri i centrar-se en la seva producció primerenca, especialment la correspondència en hebreu amb el rabí Issac bar Xeixet (m. Algèria, 1408), una figura destacada del món rabínic català, nascut a Barcelona.