Els espais de la comunitat jueva de Vic, entre la documentació escrita i l’arqueologia - Llop i Jordana, Irene; Ollich i Castanyer, Imma (TAMID. Revista Catalana Anual d’Estudis Hebraics, 2017)
La comunitat jueva que es va establir a Vic a l’edat mitjana ha deixat un volum important de documents escrits que permeten conèixer la seva vida a la localitat durant gairebé dos segles. La interpretació d’aquesta documentació notarial s’ha de contrastar necessàriament amb les evidències arqueològiques —positives o negatives— per tal de tenir una visió més acurada de l’espai que ocupava aquest grup. Paraules clau: Vic, judaisme català, edat mitjana, arqueologia medieval, documentació notarial