Un estudi de crítica textual de la Nova Vulgata de Siràcida 41. Part 1: Comparació amb les fonts textuals - Elwolde, John Francis (TAMID. Revista Catalana Anual d’Estudis Hebraics, 2017)
Aquesta part de l’estudi (Part 1) ofereix una comparació detallada d’una secció del llibre del Siràcida tal com apareix en la Nova Vulgata, la Septuaginta, la Peixitta i els testimonis hebreus existents, així com també en altres anteriors edicions estàndard i tècniques de la Vulgata. Com a tal, aquesta Part 1 representa una contribució a la nostra comprensió de la forma i la interptretació més antigues d’aquesta secció del Siràcida. També aporta dades per a la Part 2 (que ha de ser publicada en un pròxim volum), una anàlisi i avaluació de les decisions de crítica textual de la Nova Vulgata i de la seva consistència amb declaracions relatives a aquesta qüestió fetes en la mateixa Nova Vulgata. Paraules clau: Siràcida, Eclesiàstic, Masada, Peixitta, Vulgata, Vetus Latina, Nova Vulgata