Survey on optimal isosystolic inequalities on the real projective plane - Lejarza Alonso, Unai (Reports@SCM, 2024)
Es revisen totes les desigualtats isosistòliques òptimes conegudes al pla projectiu real RP2, comparant-les amb el cas del 2-tor T2. Primer s’introdueixen nocions bàsiques de mètriques de Finsler. Després s’enuncien totes les desigualtats isosistòliques conegudes pel cas reversible i se’n dona la idea de prova. Finalment es tracten les desigualtats òptimes pel cas no-reversible. Actualment es coneixen totes les desigualtats òptimes per T2, tot i que no és així per RP2. S’hi presenten alguns petits progressos i arguments a favor de la desigualtat conjecturada en el cas encara obert.