Psicolingüística experimental com a enfocament per a l'estudi de la creació lèxica - Varo Varo, Carmen; García Cabello de Alba, Amparo; Denisenko, Tatiana S. (Terminàlia, 2023)
Aquest article presenta una metodologia psicolingüística experimental innovadora per explorar la neologia i la creació lèxica, crucial per caracteritzar la neologia tant en dominis de llenguatge generals com especialitzats. Utilitzant tasques de presa de decisions lèxiques juntament amb electroencefalografia i seguiment ocular, capturem els processos cognitius implicats en la formació de paraules en temps real i en la interacció dinàmica entre la creativitat lingüística, l’accés lèxic i l’atenció visual, i oferim valuosos coneixements sobre els mecanismes subjacents a la formació de noves unitats lèxiques.