Abbreviations and symbols in discharge reports of patient records - da Silva França, Fabiana; Estopà Bagot, Rosa; Bentes Pinto, Virginia (Terminàlia, 2021)
L'objectiu principal de la recerca ha estat investigar unitats terminològiques que fan referència a les abreviatures i els símbols utilitzats en la redacció dels informes d'alta en les històries clíniques dels hospitals públics del Brasil i d'Espanya, amb la finalitat d'estructurar les metadades (semàntiques) per a la representació i l'extracció d'informació. Els centres escollits per a l'estudi empíric van ser el SAME de l'Hospital Universitario Lauro Wanderley - Universidade Federal da Paraiba (HULW-UFPB), al Brasil, i la Unitat de Documentació Clínica de l'Hospital Clínic de Barcelona (HCB) a l'Estat espanyol.