El projecte AINA, la IA i les tecnologies del llenguatge - Villegas Montserrat , Marta (Terminàlia, 2023)
Una de les àrees més rellevants de la IA és el processament del llenguatge natural (PLN). En aquest àmbit, tot i que actualment la majoria dels grans models de llenguatge ja són multilingües, hi ha una diferència substancial entre les capacitats dels models pel que fa a l’anglès i a la resta de llengües. En aquest sentit, el projecte AINA té per objectiu desenvolupar la infraestructura necessària per què la inclusió del català a les aplicacions d’IA sigui prou atractiva i viable. Aquest article presenta els objectius del projecte i n’explica les característiques generals.