Una mirada dialectològica a l’Observatorio de Palabras de la RAE via Twitter - Pardo, Julia Elena (Terminàlia, 2023)
L’Observatorio de Palabras recull termes —fonamentalment, neològics— que no apareixen en el Diccionario de la lengua española i que han generat dubtes dels hispanoparlants a la Real Academia Española (RAE). Tanmateix, la seva funció normativa porta a confusió. A fi d’esclarir-la, aquest article pren alguns d’aquests termes i n’analitza l’evolució pel que fa a l’ús i la variació diatòpica en l’àmbit panhispànic, utilitzant Twitter com a corpus dialectològic. Se satisfan els criteris de neologicitat i se suggereix l’acostament de l’Acadèmia al parlant.