Ens esperen temps difícils. ¿Creixement indefinit o sostenibilitat ecosocial? (Difficult times ahead of us. Indefinite growth or ecosocial sustainability?) - Sempere-Carreras, Joaquim (Terminàlia, 2022)
Aquest article ens ajuda a entendre els fonaments de l’anomenada Teoria del decreixement, dins de les economies alternatives i socials. L’objectiu del decreixement és abandonar la fita del creixement econòmic indefinit i redefinir les prioritats econòmiques sobre la base de les necessitats bàsiques de tothom, especialment en energia i alimentació. L’article ens permet observar, a més, la terminologia usada en aquest marc, que suposa un canvi molt evident respecte de la terminologia del model econòmic predominant.