El lèxic musical, un banc d’experimentació sobre els manlleus - Romaní i Turullols, Albert (Terminàlia, 2013)
<!–[if gte mso 9]> 0 0 1 70 388 UPF 3 1 457 14.0 <![endif]–> <!–[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false ES-TRAD JA X-NONE <![endif]–><!–[if gte mso 9]> <![endif]–> <!–[if gte mso 10]> <mce:style><! /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable mso-style-name:"Tabla normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:Cambria; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin; –> <!–[endif] –> <!–StartFragment–> Aquest article ofereix una panoràmica general de la qüestió dels manlleus en la terminologia musical, amb un enfocament descriptiu, partint de l’observació de l’ús pràctic en el català d’avui, tant en el llenguatge escrit com en l’oral. Presentant el tema des d’una perspectiva històrica, permet observar totes les tipologies de manlleus i els diferents graus i procediments d’adaptació, des de la catalanització total fins a l’adopció o la transliteració. <!–EndFragment–>