Experiència didàctica en la Geografia escolar per a la prevenció del risc. El cas de la DANA de 2024 a València - Morote, Álvaro-Francisco; Tévar, Brenda; Olcina, Jorge (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2025)
La depressió aïllada en nivells alts (DANA) de 2024, que va afectar greument la província de València (Espanya) amb 228 morts, ha posat de manifest la necessitat de millorar l’educació sobre el risc d’inundacions i s’ha vist com una oportunitat per incidir en la prevenció des de la Geografia escolar. Aquest treball descriu una experiència didàctica implementada durant el curs 2024-2025 en una escola d’Educació Primària de la ciutat d’Alacant en l’assignatura de “Coneixement del Medi Natural, Social i Cultural” (6è curs), amb l’objectiu d’involucrar els/les estudiants en l’anàlisi i comprensió de fenòmens atmosfèrics extrems, com les pluges torrencials, centrant-se en la DANA del 29 d’octubre de 2024. A través d’activitats pràctiques i col·laboratives, es busca conscienciar sobre la importància de la prevenció i gestió del risc, no només dins de la comunitat escolar, sinó també en les seues famílies. Amb això, es pretén aconseguir una societat més resilient davant els escenaris presents i futurs del canvi climàtic.