La revenja de la natura: el cas de Ternelles (Mallorca) - Capellà-Miternique, Hugo (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2021)
La conservació de la natura s’ha establert a partir de l’oposició amb la cultura i ha dut a la construcció d’un relat binari excloent damunt la gestió territorial d’espais concrets. La (re)construcció d’espais naturals excloents respecte del seu context cultural i històric són una forma més de marcar el caràcter antròpic del concepte de natura. L’anàlisi del cas de Ternelles a Mallorca ens permetrà posar de relleu, la construcció cultural del relat de la natura, i la transformació d’un territori integrat a un espai segregat, des d’una perspectiva crítica culturalista. Paraules clau: natura, cultura, patrimoni, conservació, Mallorca.