Acte en record dels 50 anys de la publicació del primer volum de la Geografia de Catalunya de l’editorial AEDOS (1964-1974) Sessió 5: Mobilitat, transport i comunicacions - Giménez-Capdevila, Rafael; Font Garolera, Jaume; Miralles-Guasch, Carme; Rivero Ojeda, Carmelo (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2021)
Recull de les intervencions presentades a la sessió dedicada a Mobilitat, transport i comunicacions, en el marc dels actes commemoratius dels 50 anys de la publicació del primer volum de la Geografia de Catalunya de l’editorial AEDOS. La primera ponència interpreta el capítol dedicat als transports i les comunicacions de l’esmentada obra com un enfocament clàssic de geografia regional. La segona ponència valora l’èxit de la geografia dels transports en aquests 50 anys, a partir de la introducció del concepte de mobilitat. Finalment, la tercera ponència exposa com des de la geografia s’ha impulsat l’activitat professional en la planificació de la mobilitat. Paraules clau: mobilitat, transport, geografia dels transports.