Noves ruralitats: una aproximació als canvis en les activitats econòmiques de les zones rurals catalanes en els darrers 50 anys - Blay, Jordi (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2021)
Aquesta contribució pretén mostrar els principals canvis ocorreguts en les activitats econòmiques presents en el medi rural català entre els anys 60 del segle xx i l’actualitat. Després de presentar breument la situació inicial i de comentar els factors principals de canvi, s’aborden els principals trets dels canvis més importants esdevinguts en cada sector d’activitat. S’acompanya el text amb mapes elaborats específicament per a il·lustrar aquests canvis. Paraules clau: noves ruralitats, Catalunya, estructura econòmica per sectors, diversificació rural.