Malbaratament alimentari i els Països Baixos: passos per assolir l’objectiu 12.3 dels ODS - Monserrat Fasting, Anna (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2020)
Les Nacions Unides aborden la qüestió del malbaratament alimentari mundial a través de l’objectiu 12.3 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible: “Consum responsable i producció”. Aquest article analitza la situació actual dels Països Baixos respecte a l’objectiu 12.3, tenint en compte que és una de les causes principals de la contaminació ambiental, així com un gran contribuïdor a la petjada global de carboni. Inclou una anàlisi històrica de la situació actual, dels principals actors involucrats, un resum de les principals mesures adoptades, així com el nivell d’èxit i/o fracàs d’aquestes mesures. L’anàlisi conté expectatives per al futur i una revisió d’on els esforços han estat exitosos i en quines àrees hi ha marge de millora. Conclou amb una avaluació general de la situació de país pel que fa a la qüestió del malbaratament alimentari, així com alguns suggeriments que es podrien implementar per a avançar cap a l’objectiu 12.3. Paraules clau: Objectius de Desenvolupament Sostenible, malbaratament alimentari, Països Baixos, consum.