Barcelona al cinema. On és l’ànima del porc després de la matança? - García Ferrer, Juan Manuel (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2019)
La idea de Barcelona que es capta a través del cinema ha anat canviant amb el temps. Moltes vegades es diu que el que se sol transmetre és una façana, una imatge falsa, però el cinema també ens pot transmetre, si s’hi busca bé, una imatge pertinent, ja sigui per activa o per passiva, que correspon al seu moment històric. I, en tot cas, també ens queda sempre, com a espectadors, la possibilitat de captar a través seu la imatge personal, la que sempre conservem dins. Paraules clau: Barcelona, cinema, ciutat.