Algunes visions de la ciutat al cinema - Ferrer, J. M. García (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2019)
En l’actualitat, sovintegen els llibres que rastregen les localitzacions de rodatges de les pel·lícules per ciutats; no és tan comú en canvi trobar publicacions que facin un repàs com el que aquí s’intenta –mai exhaustivament- sobre les visions referides la ciutat (en genèric) que ha donat el cinema al llarg dels temps, en els seus diferents gèneres i com a expressió d’específics sentiments. Paraules clau: ciutat, cinema.