El nom de les plantes en l’escriptura jeroglífica de l’antic Egipte - Boccio, Maravillas (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2018)
L’escriptura jeroglífica es caracteritza per ser pictogràfica, és a dir, els signes representen persones, animals, plantes, aspectes relacionats amb la natura, objectes o accions de la realitat. Els egipcis s’inspiren en els elements del paisatge que els envolten per crear els signes de la seva escriptura. Els signes serveixen per anotar sons, paraules o indicar el camp semàntic de la paraula que els precedeixi. A aquests últims se’ls diu determinatius. Degut al caràcter iconogràfic dels jeroglífics, l’escriptura dóna informació del camp semàntic, en aquest cas botànic, i del tipus de planta o part de la planta que es tracta. Paraules clau: botànica, camp semàntic, determinatiu, paisatge, pictogràfic, iconogràfic.