La geografia de la població en la Geografia de Catalunya de l’editorial Aedos - Mendizàbal, Enric (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2017)
La Geografia de Catalunya de l’editorial Aedos ha estat una de les contribucions més importants per a la geografia catalana, no només per la seva qualitat científica sinó també per ajudar a mantenir la identitat catalana durant la dictadura franquista. Un dels temes fonamentals en la geografia de mitjans del segle xx era el poblament i la població, temes a bastament tractats en aquesta obra. El present text mostra què hi ha de geografia de la població en la Geografia de Catalunya de l’editorial Aedos, tot relacionant-ho amb la geografia de la població que es feia en aquells moments i amb el mestratge de Josep Iglésies. Paraules clau: geografia de la població, geografia de Catalunya, Josep Iglésies, història de la geografia.