Els inuit. Caçadors del Gran Nord - Bailón Trueba, Francesc (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2017)
Els inuit, també coneguts com a “esquimals” i que significa “éssers humans”, són un dels pobles indígenes que encara conserven moltes de les seves antigues tradicions. Vivint en perfecta simbiosi amb la naturalesa han sabut aprofitar els escassos recursos que l’Àrtic els ofereix i s’han convertit en l’actualitat en la societat caçadora més avançada del món. Conèixer el passat dels inuit ens permetrà entendre millor el present i futur d’aquest poble, un dels més afectats per l’escalfament global i la contaminació mediambiental que amenacen el nostre planeta. Paraules clau: aculturació, Àrtic, duel cantat, escalfament global, inuit, xamanisme.