Menorca: del tercer boom turístic a la crisi econòmica i el paper del Pla Territorial Insular - Llurdés-Coit, Joan Carles; Torres-Bagur, Maria (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2015)
Els territoris i les destinacions turístiques a les últimes dècades han patit uns processos evolutius i de transformació de gran envergadura. S’han produït canvis morfològics i estructurals de gran importància que també han afectat l’illa de Menorca. D’aquesta forma, l’augment de l’activitat turística, juntament amb l’aprovació del Pla Territorial Insular i el posterior context de la crisi econòmica i la fi de la bombolla immobiliària, són els principals elements que han condicionat l’evolució de Menorca a les últimes dècades. En aquest treball es proposa fer una anàlisi d’aquests tres elements per veure quines han estat les transformacions principals que s’han esdevingut a Menorca, i com aquestes han acabat determinant el territori actual. Paraules clau: Menorca, turisme, Pla Territorial Insular, boom turístic, urbanització, crisi.