Mapes publicitaris de ciutats industrials: la iniciativa de Calvet i Boix (1879-1890) - Montaner, Carme (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2014)
Un editor particular de Barcelona, Joan Calvet i Boix, publicà entre 1879 i 1890 més d’una trentena de mapes de ciutats espanyoles envoltats d’anuncis de negocis locals que patrocinaven l’edició. Els mapes urbans publicats per Calvet transmetien una imatge de modernitat d’aquestes ciutats i esdevingueren un símbol de la seva transformació econòmica i social. Aquest projecte constitueix una de les iniciatives de publicació de cartografia urbana més rellevants d’Espanya, a la segona meitat del segle xix. Paraules clau: historia de la cartografia, cartografia urbana, mapes publicitaris.