Corologia del margalló (Chamaerops humilis L.) en el límit de distribució septentrional al sud-oest del riu Llobregat - Serrano Giné, David (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2013)
Es presenta la distribució del margalló (Chamaerops humilis) en el límit septentrional de la seva àrea de poblament espontani continu a la península Ibèrica. Com a sistema de representació s’empra un reticle UTM d’1 km de costat, que permet precisar la presència o absència de l’espècie i, si escau, l’abundància en tres categories: localitzada, freqüent o abundant. L’estudi afina de manera molt acurada la corologia d’aquest tàxon en el seu límit de distribució, tot ajudant a l’establiment d’una tipologia corològica i ecològica. El treball de camp realitzat ha permès detectar noves localitzacions per l’espècie, així com la participació en formacions vegetals poc comunes. Durant el treball s’ha parat especial atenció a la representació cartogràfica, i s’ha adoptat un enfocament pretesament territorial. Paraules clau: margalló, Muntanyes d’Ordal, corologia.