Una enquesta de la Mancomunitat sobre les comarques naturals (1917) - Jesús, Burgueño (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2013)
El gener de 1917, la Mancomunitat de Catalunya adreçà als ajuntaments un qüestionari de caràcter agrari, en el qual també es demanava a quina comarca natural pertanyia el poble. L’enquesta de la Mancomunitat precedeix en 15 anys la que, en temps de la Generalitat republicana, elaborà la Ponència de la divisió territorial, presidida per Pau Vila. Donem compte dels resultats d’aquella primera enquesta, fins ara gairebé desconeguda. Paraules clau: comarca, Catalunya, Mancomunitat.