Els lligallos canareus. Camins de transhumància a les Terres de l’Ebre - Gombau Martorell, Lluc (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2013)
Es reivindica la recuperació i regulació de les vies pecuàries, al mateix temps que es proposen nous usos adaptats als temps actuals. Es remarca, en el cas del municipi d’Alcanar (Terres de l’Ebre), l’origen dels diferents nuclis de població al voltant d’aquests lligallos. Paraules clau: carrerada, lligallo, camí ramader, transhumància, Alcanar.