El Plànol topogràfic del regadiu i ciutat de Manresa, de Marià Potó (1867) - Gisbert i Traveria, Meritxell (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2011)
La Sèquia de Manresa (s. xiv) va permetre a aquesta ciutat establir una zona de regadiu,representada al Plano topográfico y de regadío de la ciudad de Manresa, traçat el 1867 perMarià Potó.