L'Organització territorial administrativa de Catalunya, un problema irresoluble - Mendizàbal i Riera, Enric (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2010)
L'organització territorial administrativa és un dels temes principals de l'Escola Catalana deGeografia. A partir d'un repàs molt personal de la geohistòria de les estructures territorialsde Catalunya, dels diversos nivells administratius i de les identitats territorials, es mira dedemostrar la impossibilitat d'arribar a una organització territorial administrativa que satisfacia tothom.