La Vulnerabilitat de les zones d'interfase urbana i forestal davant els incendis: estudi de cas de l'incendi de Mont-roig del Camp (Baix Camp) - Mira i Pou, Núria; Badia Perpinyà, Anna (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2010)
L'incendi de Mont-roig del Camp (Baix Camp) del juliol del 2007 va posaren evidència la manca de planificació i prevenció de les zones que se situen ala interfase entre l'urbà i el forestal. L'experiència dels darrers incendis en zonesurbanes ha mostrat la vulnerabilitat d'aquestes àrees davant una nova tipologiad'incendis que no presenta les mateixes característiques que els incendis forestalsque tots coneixem, i que s'han anomenat incendis d'interfase urbana iforestal. El present article identifica les variables que incideixen en la vulnerabilitat,per tal d'assenyalar els elements sobre els quals caldria incidir per assolirassentaments menys vulnerables i, per tant, més resistents a la propagaciódel foc. Aquesta aproximació a la vulnerabilitat de les zones d'interfase deCatalunya davant dels incendis es farà mitjançant una anàlisi teòrica i pràcticaa partir de l'incendi de Mont-roig del Camp.