Aguas, nieves e hielos en los paisajes de Sierra Nevada : el interés de la información gráfica de los libros de época - Gómez Ortiz, Antonio; Milheiro Santos, Benedita; Serrano i Giné, David (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2009)
La documentació gràfica dels llibres d'època resulta valuosa per a la interpretaciógeogràfica del paisatge de Sierra Nevada. Allò relatiu a aigua, neu i gel apareix com afonamental en la reconstrucció i explicació científica de la Petita Edat del Gel. Les ideesi interpretacions que s'inclouen en la comunicació (segles XVII-XIX) deixen demanifest el progrés de la cartografia com a document geogràfic i, ensems, ressaltenl'avanç del coneixement científic del paisatge de carenes de Sierra Nevada.