Com descriure les ortofotos digitals? El procés de normalització de les metadades per a les ortofotos de l'ICC - Tardà, Anna; Palà, Vicenç; Arbiol i Bertran, Romà (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2009)
En un món cada vegada més global, la informació geogràfica digital esdevé uninstrument bàsic per a l'intercanvi de coneixement. En aquest sentit la producciógeogràfica ha crescut arreu gràcies a les noves tècniques cartogràfiques. Aquests nousvolums d'informació han d'usar llenguatges i vocabularis adequats per poder-secomprendre, complementar i enriquir entre programadors, productors i usuaris.Per complir amb l'objectiu de major comprensió geogràfica, l'Àrea de Teledetecció estàtreballant per elaborar les descripcions estandarditzades de les ortofotos, així com de lesdades i processos que intervenen en la producció i la seva posterior difusió. Són el ques'anomena metadades. Sota un criteri d'implantació gradual, s'ha començat establint lesmetadades bàsiques definides per la norma internacional ISO 19115 i altres normesafins i, d'altra banda, s'ha optat per continuar cercant totes aquelles metadadesrellevants de les ortofotos per la seva futura difusió.