Combinació de dades ràster-vector mitjançant l'enriquiment d'una base SIGPAC amb teledetecció - Serra, Pere; Moré Gómez, Gerard; Pons i Fernández, Xavier (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2009)
Un dels principals requeriments en la cartografia actual és la integració d'informacióràster amb informació vectorial. Aquesta combinació permet integrar a les bases dedades vectorials, d'administracions públiques per exemple, les dades provinents d'unmapa ràster, continu o categòric. L'objectiu de la comunicació és sintetitzar lametodologia emprada en la combinació de dades ràster, obtingudes amb teledetecció, ide dades vectorials. La metodologia s'ha aplicat a una base vectorial del Sistemad'Informació Geogràfica de Parcel·les Agrícoles (SIGPAC) de sis comarques catalanes,enriquida amb un mapa de conreus ràster elaborat a partir d'una classificació automàticade set imatges Landsat-5 TM del 2004. La classificació aplicada permet obtenir mapesde conreus amb una elevada fiabilitat gràcies a l'aplicació de diferents paràmetres,especialment dos, la fidelitat i la representativitat. Un cop el mapa de conreus s'haobtingut, el següent pas és l'enriquiment pròpiament dit, que consisteix en lasuperposició de la capa SIGPAC amb el mapa de conreus i el posterior càlcul de lamoda, o sigui, dels píxels amb el valor més repetit dins de cada parcel·la. Aquest fetpermet incorporar per a cada parcel·la un camp amb el conreu discriminat ambteledetecció sense modificar-ne els límits. Els resultats mostren que el producte finalobtingut és d'un elevat grau de fiabilitat i d'utilitat.