Mapes dinàmics on-line: bases dinàmiques relacionals, PERL i SVG - Nobajas i Ganau, Alexandre (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2009)
La cartografia distribuïda en xarxa ha anat creixent en complexitat i accessibilitat ambel pas del temps, fins que en els darrers anys la irrupció dels gegants de l'Internet(Google, Microsoft o Yahoo!) ha ocasionat una eclosió de la cartografia on-line que haarribat al públic en general. Aquesta popularització ha fet que es demandi cada cop mésinformació geogràfica distribuïda, però de vegades els professionals que l'han desubministrar no tenen la formació tècnica suficient per a satisfer els requeriments, pelque cal idear maneres innovadores i senzilles per a crear aquests mapes. El que esproposa és una manera de crear mapes en xarxa que canviïn quan la base de dades siguimodificada, i per fer-ho es recorrerà al llenguatge de programació Perl i a l'estàndardSVG.