La Congestió viària i la mobilitat sostenible - Navazo, Màrius (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2009)
El paradigma de la sostenibilitat, introduït recentment al marc legal català(Llei d'urbanisme 1/2005, Llei de la mobilitat 9/2003), obliga a redefinir objectiusi metodologies en la planificació territorial, en general, i en la planificacióde la mobilitat, en particular. En aquest sentit, l'article pretén aportar elementsper tal d'abordar el fenomen de la congestió viària sota aquest nou prisma, justificantla necessitat de frenar la construcció de nova xarxa viària i posant l'èmfasien la gestió de la demanda i en estratègies que minimitzin la inducció denou trànsit de vehicles privats.