Presència de neveres (pous de neu) al Priorat - Amigó i Anglès, Ramon (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2006)
L'objectiu d'aquesta investigació ha estat saber en quantes poblacions de la comarca del Priorat hi va haver dipòsits de neu o gel per poder-se dedicar al comerç d'aquestes mercaderies, tal com n'hi va haver, en els segles del XVI al XIX, a la majoria de comarques dels Països Catalans en les quals ho permetien unes temperatures ambientals prou baixes com les que s'observen cada hivern en molts punts del Priorat. El resultat ha estat poc favorable, amb només cinc pous descoberts enllà de la zona dominada per la cartoixa d'Escaladei, una comunitat que ella sí va ser activa en aquest comerç.