Anàlisi meteorològica de la situació de pluges intenses del 29 d’octubre de 2024 a la província de València - García-Valero, Juan Andrés; Núñez, José Ángel; Pascual Berghaenel, Ramon (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2025)
El 29 d’octubre de 2024 es va produir un esdeveniment meteorològic extraordinari a la província de València. La intensitat de les precipitacions va ser de tal magnitud que es van batre àmpliament els rècords, en territori espanyol, de tots els intervals d’acumulats entre 1 i 12 hores. En aquest article es presenta una descripció sinòptica de les estructures dinàmiques atmosfèriques, les precipitacions registrades, així com dels principals ingredients que van donar lloc al dispar i posterior desenvolupament de la convecció profunda. També es descriu des d’un punt de vista radar l’estructura del sistema convectiu que es va formar durant la tarda a la zona prelitoral de la província de València.