"M’he fet meus els carrers". La percepció de les dones respecte l’espai públic del barri Antic de Manresa - Cirera-Castellà, Clara (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2023)
L’article pretén demostrar com les necessitats i les experiències de les dones en l’espai públic com a un únic col·lectiu no són reals, sinó que depenen de la coneixença i de les categories socials amb què s’identifiqui cada dona. Alhora, també vol evidenciar com les característiques físiques i socials del barri Antic de Manresa afecten les seves vivències. L’estudi s’estructura al voltant de cinc conceptes clau: la coneixença, l’ús, la identificació, la percepció i el compromís. A partir d’entrevistes a peu (Walking Interviews) i de cartografia social a deu dones de la ciutat que pertanyen a diferents categories socials, es mostra que cadascuna d’elles viu l’espai de manera diferent. També es detecta que la coneixença i les relacions que s’hi estableixen són factors importants per determinar-ne la percepció.