La Xina d’Eduard Toda - Folch, Dolors (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2022)
L’objectiu d’aquest article sobre Eduard Toda i la Xina és entendre què hi va veure i com el va impactar, quina idea se’n va fer i en què es va ocupar quan, de 1876 a 1882, sent molt jove, va passar sis anys a la Xina com a funcionari diplomàtic de l’Estat espanyol. Alhora, es persegueix explorar quina va ser la imatge de la Xina que va transmetre amb els seus articles, conferències i llibres en tornar a Catalunya el 1883. La figura d’Eduard Toda compta amb una amplíssima bibliografia, però no hi ha cap estudi centrat de forma global en la seva experiència xinesa.